Het tweede kind was een zoon Anne Annes Hoff die op 1 mei 1908 in Eindhoven werd geboren. In de familie werd hij altijd Annes genoemd en het was een wat zielig figuur. Hoewel in latere jaren zeker niet. Vermoedelijk heeft hij met de moedermelk te veel alcohol naar binnen gekregen.
Hij moest al erg jong op eigen benen staan en ging als boerenknecht door het leven. Dat was nog steeds zo toen ik hem in 1940 voor het eerst zag. In die tijd werkte hij op een boerenbedrijf in Lintelo, tussen Winterswijk en Doetinchem en uit die tijd zal de naam ‘Anne uit Lintelo’ overgebleven zijn, een naam die mijn moeder altijd voor hem gebruikte. Tot 1944 kwam hij een aantal malen per jaar naar ons in Zutphen toe. Daar werd hij dan door mijn ouders bevaderd en bemoederd en werden er kleren voor hem gekocht. Nog voor het einde van de oorlog trok hij terug naar Leeuwarden waar hij tuinman bij de gemeente werd. Als zodanig is hij gepensioneerd.
Enkele jaren voordat dat zover was trouwde hij, op zeer rijpe leeftijd dus, met Jinke Dantuma en woonden zij in de Hollanderstraat in Leeuwarden. Ook zij was een merkwaardig typetje en beiden waren nogal godsdienstig ingesteld. In 1980 hebben Miep en ik die twee nog eens opgezocht in een bejaardenhuis in Leeuwarden. Jinke was toen al ziekelijk en tegen het dementeren aan. Annes was opgewekt en wij hebben gezellig met hem zitten bomen. Toen Annes overleed had Jinke er nog maar nauwelijks erg in.
Zij hadden uiteraard geen kinderen.
Van Anne Hoff en zijn vrouw Jinke Dantuma (Annes en Jinke in de familie genoemd) kan ik mij nog wel enige anekdotes herinneren.
Ik ben als heel klein jongetje nog op bezoek geweest bij de moeder van Annes, samen met mijn moeder en oma (Ruurdina Grietje). Mijn moeder is nog in het bezit van een brief met een foto waarop Bouke Hoff staat met een dame die hij in Amerika heeft ontmoet.
Lijkt niet erg fijnzinnig.